Najnowsze

  • 7 października 2014
  • 8 listopada 2014
  • wyświetleń: 6500

Sezon na polską gęsinę u Kapiasa

Materiał partnera:

Gęsina najlepiej smakuje od końca października, a jeśli gęś to oczywiście owsiana - nic nie może się równać ze smakiem świeżej gęsiny ze swojskiej hodowli.

8 listopada od godziny 18.00 Restauracja Kapias serdecznie zaprasza Państwa na kolację inaugurującą sezon na polską gęsinę. Specjalnie na ten wieczór Szef Kuchni Restauracji Kapias przygotuje dla Państwa menu degustacyjne składające się z potraw przyrządzonych z polskiej gęsiny.

Sezon na Polską gęsinę


Przystawka:
Wędzona gęś / gruszka / malina

Danie I:
Bulion z gęsi / pierożek / pietruszka

Danie II:
Udo z gęsi / rzodkiewka / cukinia / ziemniak

Deser:
Jabłko / jeżyna / piwonia

Zimna płyta:
Pasztet z gęsi / wątróbka z gęsi / deska serów Polskich / sałatka staropolska


Cena menu degustacyjnego wyniesie 120 zł od osoby. Rezerwacji można dokonać osobiście w Restauracji Kapias bądź telefonicznie pod numerem 667-777-081 lub mailowo na: marketing@kapias.pl.

Gospodarstwo Szkółkarskie KAPIAS

43-230 Goczałkowice-Zdrój
ul. Św. Anny 4

tel. 667 777 292 / Centrum
tel. 667 777 292 / Ogrody
tel. 667 777 081 / Restauracja



Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Kapias" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

Kapias

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "Kapias" podaj