Najnowsze

  • 13 listopada 2018
  • wyświetleń: 2620

Warsztaty kulinarne w PZS nr 2 w smaku kuchni śródziemnomorskiej

13 listopada w pracowniach gastronomicznych Powiatowego Zespołu Szkół nr 2 im. Karola Miarki w Pszczynie, uczniowie z kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych mieli możliwość poznania smaków kuchni śródziemnomorskiej, tak bardzo popularnej i lubianej w Polsce.

Warsztaty kulinarne w PZS nr 2 w smaku kuchni śródziemnomorskiej


Inicjatorką spotkania była Oliwia Płaczek, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej - dietetyk z pasji i wykształcenia, miłośniczka kuchni i zdrowego jedzenia.

Młodzież przygotowała łososia z chipsami z fioletowych ziemniaków oraz pieczonego bakłażana faszerowanego czerwoną soczewicą, suszonymi pomidorami, pietruszką, czosnkiem i ziołami. Potrawy wyglądały niezwykle estetycznie i smakowały wybornie.

Śląska Wyższa Szkoła Medyczna w swojej ofercie posiada m.in. studia I stopnia w kierunku Dietetyka oraz Gastronomia: http://www.swsm.pl/index.php.

PZS nr 2 w Pszczynie

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj

Komentarze

Zgodnie z Rozporządzeniem Ogólnym o Ochronie Danych Osobowych (RODO) na portalu pless.pl zaktualizowana została Polityka Prywatności. Zachęcamy do zapoznania się z dokumentem.

PZS nr 2

Jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o nowych artykułach z tematu "PZS nr 2" podaj